Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
Jun 19 2008, 16:07
Trimis la
|
|
![]() -Pick`Up Pr0- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 607 Inregistrat pe: 26-June 03 De la: . Membrul Nr.: 553 |
Ei dragii mei, m-am gandit sa lansez noi teme pe acest forum, prima tema este legata de titlul acestui topic.
ATENTIE! Scopul acestui topic este pentru o buna intelegere a mecanismului. Orice concept/parere/tehnica scrisa de mine si folosita de catre utilizatori in scopul de a modifica/altera comportamentul persoanelor din jur, reprezinta decizia proprie a individului iar el isi va asuma riscul si consecintele de rigoare. Nu imi asum responsabilitate fata de cum veti intelege sau cum veti aplica acest capitol. (trebuia stabilita chestia de mai sus sa nu creada alte persoane ca-s un fel de bivolaru) ca sa nu intru direct in "branza" cum se zice pe romaneste, prefer sa incep cu un exemplu Mesaje subliminale în reclamele româneşti : Un exemplu foarte evident se află în reclamele detergentului Bonux. http://www.youtube.com/watch?v=0Yp6RRV8bCg&NR=1 Reclama începe cu un cadru în care este prezentată o încăpere într-un apartament/casă, reprezentâd o zi banală din viata unui cuplu. Soţul (un tip normal, ce tinde spre obezitate) este atent la meci şi supărat din cauza lui, soţia are o replică „ce distracţie, meci în fiecare zi...”, amica ei (pregăteşte/aranjează rufele proaspăt spălate cu bonux prin casa) ii ofera individului un fular care a fost spălat cu acest detergent, barbatul îl miroase, are o expresie faciala care denotă o surpindere placută faţă de miros şi dă capul pe spate în formă de leşin. Se transformă într-un bărbat, mult mai tânăr, înalt, cu păr lung, bine făcut care închide televizorul brusc şi o ia pe soţie la dans. Soţia este uimită de schimbare şi nu îi vine să creadă ce efect a avut mirosul detergentului asupra soţului. Dansul cuplului denotă erotism, (femeia care spală cu bonux are şi o replică „v-a mirosit a primavară porumbeilor?”) soţia se conformeaza cu intenţiile bărbatului schimbat şi îi intră imediat in joc, făcând astfel un „cuplu perfect”. Imaginea creeată este brusc întreruptă de către imaginea detergentului o voce feminină prezintă produsul „bonux 2 în unu dă rufelor o prospeţime naturală, iar ţie chef de primavară” Clipul se termină cu cele 2 femei care îl admiră pe barbatul schimbat, soţia primind de la amica ei o pungă de bonux „mai am unul în plus dacă vrei” incercati sa cautati mesaje subliminale in reclame, apoi intorceti-va la acest topic si evidentiati mesajul subliminal. -------------------- These Words That I Write Keep Me From Total Madness
|
|
|
|
Jun 19 2008, 16:45
Trimis la
|
|
|
NonTalkative FC ![]() Grup: Membri Postari: 6 Inregistrat pe: 15-June 08 Membrul Nr.: 6.344 |
Prietene, sa innebunesc daca ma prind care e mesajul subliminal. Ca partenerul tau sa se schimbe si sa-ti acorde atentie, fa si tu o schimbare?
|
|
|
|
Jun 19 2008, 19:13
Trimis la
|
|
![]() Forum Jockey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 324 Inregistrat pe: 2-March 08 De la: bucuresti Membrul Nr.: 5.665 |
nu mi vine sa cred cata manip*lare exista in zilele noastre
-------------------- I might like u better if we slept together ;)
|
|
|
|
Jun 19 2008, 21:32
Trimis la
|
|
![]() Forum Maniac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 535 Inregistrat pe: 18-June 07 De la: Iasi Membrul Nr.: 4.539 |
Referitor notiunea de perceptie subliminala...cred ca se exploateaza nu numai anumite procedee de manip*lare , hipnoza ba chiar si NLP ( avand capacitatea de a ancora in mintea ta anumite impresii pozitive de un anumit produs si senzatiile si starile pozitive care pe le traiesti/imaginezi cand vizionezi reclama - creierul tau interpreteaza o actiune traita in acelasi mod in care ar interpreta o actiune imaginata, pentru el este acelasi lucru!)...
Referitor la ce zicea sascha cum ca mesajele subliminale ar fi folosite in politica, consider ca partial are dreptate...cred ca in mare parte ceea ce ni se zice atat la TV, la scoala, in grupul de prieteni sau in diverse alte cadre sociale constitue o forma de exploatare a potentialului pe care il au mesajele subliminale. Ganditi-va putin...ni se zice cum sa ne purtam, ce sa facem, cum sa gandim, de ce sa gandim asa...s.a.m.d. de ceva vreme am inceput sa ma gandesc serios la mesajul lui Tyler Durden din "Fight Club" si anume : "Nu esti contul tau bancar, nu esti hainele pe care le porti, nu esti continutul portofelului tau, nu esti cancerul tau de colon, nu esti cafeaua ta Grande Latte, nu esti masina pe care o conduci, nu esti imputitii tai de pantaloni kaki...trebuie sa te dai batut...trebuie sa te dai batut...trebuie sa realizezi ca intr-o zi vei muri, pana stii asta...esti nefolositor..." societatea noastra ne invata sa ne centram viata in jurul unor idealuri MATERIALE (job bun, cont bancar, masina, casa mare,etc) si lasam deoparte lucrurile care conteaza cu adevarat... Am inceput sa am o adevarata aversitate impotriva sfaturilor pe care le primesc mai direct ("Fa asa ca asa-i mai bine", sau cand aud ca "trebuie" sa fac ceva deja se produce un declic in mintea mea...si atunci apare una din cele mai inteligente intrebari pe care si le-a pus orice om vreodata "De ce ?" - "De ce sa fac asa si nu cum CRED/VREAU EU ?") Ne transformam incet-incet intr-o societate de oite cuminti si docile care nu fac decat sa asculte de niste lupi infometati care le duc la taiere... Un experiment tare de tot de care mi-am adus aminte: Niste cercetatori au luat 6 maimuta si le-au plasat intr-o cusca... in mijlocul custii era o scara , daca maimuta urcau scara aveau acces la un niste banane plasate acolo anterior de cercetatori. Ideea era totusi urmatoarea...de fiecare data cand o maimuta se urca pe scara , TOATE maimutele primeau un dus cu apa rece (mecanism pus la punct anterior - ceva de genul intreaga cusca era improscata cu apa rece)...la un moment dat maimutele au incetat sa incerce sa se urce pe scara, ba mai mult de fiecare data cand o maimuta incerca sa se urce pe scara celelalte sareau pe ea si o luau la bataie...intr-un final NICI o maimuta nu mai incerca sa se urce pe scara dupa banane. In acel moment una din cele 6 maimute a fost inlocuita cu o maimuta care nu stia de "pedeapsa cu dusul rece", nu stia care ar fi fost urmarile daca s-ar fi urcat pe scara...asa ca primul lucru care l-a facut a fost sa dea sa se urce pe scara...dar de fiecare data cand incerca sa se urce pe scara TOATE maimutele o luau la bataie...pana la urma nici maimuta asta nu a mai incercat sa se urce pe scara...pana la urma, una cate una au fost toate maimutele din lotul original inlocuite. Lotul initial de maimute a fost schimbat COMPLET, nici una din maimutele din lotul final nu stia de "pedeapsa cu dusul rece" TOTUSI nici una din ele nu incerca sa urce pe scara pentru a lua din banane ( cu toate ca asta era o tendinta NORMALA si INSTINCTIVA) de frica sa nu isi ia bataie de la celelalte si datorita obisnuintei... Ai facut vreodata asa ceva ? ai facut ceva ce STIAI ca este impotriva a ceea ce stii tu ca e corect doar pentru a te integra ? sunt sigur ca ai facut, toti am facut-o... oricum timpul pe care-l mai ai la dispozitie sa te trezesti scade pe zi ce trece... Daca ti-am trezit interesul...iti recomand filmul "Fight Club" (oricine ai fi filmul asta e unul din putinele care te trezeste la viata...) -------------------- "De cand e p*zda unei femei mai importanta ca p*la ta?" David X
"Parerile sunt ca gaoazele...fiecare are una" - EU |
|
|
|
Jun 20 2008, 01:01
Trimis la
|
|
![]() Talkative Guy ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 131 Inregistrat pe: 9-June 08 Membrul Nr.: 6.303 |
Mesajul subliminal: cumparati dero Bonux si vi se va imbunatati viata. Mesajul este adresat femeilor, dandu-le impresia ca daca vor cumpara dero Bonux, vor avea o viata sexuala mai activa.
Cel putin asa cred eu -------------------- Nimic nu ma distruge, sunt ca soarele. Rasar si luminez totul!
|
|
|
|
Jun 20 2008, 02:01
Trimis la
|
|
![]() Forum Jockey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 324 Inregistrat pe: 2-March 08 De la: bucuresti Membrul Nr.: 5.665 |
stiam de exeprimentul cu maimutele
|
|
|
|
Jun 20 2008, 02:48
Trimis la
|
|
![]() NonTalkative FC ![]() Grup: Membri Postari: 44 Inregistrat pe: 20-February 08 Membrul Nr.: 5.580 |
Eu mai stiam si ca nici o manip*lare nu este posibila fara acordul tacit al manip*latului, pentru ca a accepta este in avantajul sau.
Asa ca nu este imorala lumea in care traim, doar incorecta |
|
|
|
Jun 20 2008, 08:13
Trimis la
|
|
![]() -Pick`Up Pr0- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 607 Inregistrat pe: 26-June 03 De la: . Membrul Nr.: 553 |
In 1957, a aparut in revista "Life" un articol al lui Jim Vicary, cercetator de marketing, care relata ca peste 4500 de subiecti care vizionau diverse filme au fost supusi unor bombardamente subliminale cu mesajul "Drink Coke" si "Eat Popcorn". Mesajul era prezentat timp de 3/1000 dintr-o secunda, o data la fiecare 5 secunde. Durata mesajului era atat de scurta, incat nu putea fi perceput constient. Vicary sustinea ca, in urma acestor mesaje subliminale, vanzarea de Coca-Cola a crescut cu 18% si cea de popcorn cu 50%. S-a acreditat atunci ideea ca putem fi manip*lati prin mesaje subliminale.
Un mesaj subliminal este un semnal sau mesaj conceput să fie transmis sub limitele normale a percepţiei. Un mesaj subliminal este un mesaj ascuns intr-un alt obiect, pentru ca astfel sa poata trece de barierele noastre constiente. Se spune ca aceste mesaje nu sunt percepute de catre constient, insa ele sunt acceptate si procesate la nivel subconstient. Exemplul clasic este acela al unei imagini ce ne este expusa pentru o durata asa de scurta, incat nu ne dam seama ca am vazut-o, dar pe care o percepem la nivel subconstient. am selectat ca drept exemplu 3 imagini de pe internet ![]() ![]() ![]() subconstient, constient, supraconstient - prima componenta a psihicului uman cuprinde informatiile specifice speciei si, printre altele este "vinovat" de functionarea inconstienta a inimii, plamanilor, glandelor, inimii etc., dar si de manifestarea celor 3 instincte de baza care guverneaza fiinta umana: de aparare, de hrana si de reproducere; - a doua componenta este cea prin care realizam cunoasterea mediata si imediata, luam decizii (ar fi bine ca toate sa fie judecate si analizate inainte de a fi luate) etc. - cea de-a treia componenta este, din pacate, mai putin mediatizata; ea este cea care ne confera asa-numitele capacitati paranormale, mai mult sau mai putin accentuate, capacitati care, de fapt, sunt manifestari normale ale acestei componente ale psihicului uman; nu ma refer aici la mai stiu eu ce baliverne ci, de exemplu, la intuitie (un fel de precognitie), imaginatie (urmata de capacitatea de a inventa), anticiparea unor evenimente etc.,; gandesti-va ca un singur om a inventat telefonul, un singur om a inventat telegraful etc. subconstientul are sub aria de dezvolatre a rolului sau urmatoarele chestii : - bataile inimii - circulatia - sistemul endocrin - functionarea plamanilor - functionarea ficatului - functionarea rinichilor etc. cum sa formulez ... tu ca persoana nu te gandesti "bai ar fi cazul sa respiri ca sa nu mori" ci subconstientul face asta pentru tine pe langa chestiile elementare implementate in subconstient mai pot fi inoculati diferiti factori spre exemplu imaginile de mai sus produc o excitare, daca era adaugat si un text de exemplu "fa curat in camera" si imaginea o vedeai zilnic timp de 2 secunde, in urmatoarele zile sigur ai fi facut de ce? fiindca ai fi asociat senzatia de placut, de excitare, cu ordonarea camerei tale un exemplu extraordinar este dat de darren brown vizionare placuta http://www.youtube.com/watch?v=ZyQjr1YL0zg...ubliminale.html -------------------- These Words That I Write Keep Me From Total Madness
|
|
|
|
Jun 20 2008, 08:23
Trimis la
|
|
![]() Forum Maniac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 535 Inregistrat pe: 18-June 07 De la: Iasi Membrul Nr.: 4.539 |
Sascha...experimentul cu maimutele ti l-am zis eu pe mess...de acolo l-ai citit scumpete
Ps uitati cateva metode de manip*lare, le dau direct din suportul meu de curs 1)Tehnica „Piciorul-în-uşă" constă în a cere iniţial mai puţin pentru a obţine în final mai mult, exact cât ai dorit la început. Jonathan L. Freedman şi Scott C. Fraser (1966) au fost primii care au descris această tehnică, fără a o numi ca atare. Cei doi psihosociologi americani au testat ipoteza: dacă subiecţii de experiment acceptă să îndeplinească o cerere care presupune un cost mai mic, atunci este probabil ca ei să accepte apoi şi o cerere cu cost mai mare. In fond, este vorba despre ceea ce adesea se întâmplă: dai un deget şi îţi ia toată mâna. Jonathan L. Freedman şi Scott C. Fraser au explicat iniţial rezultatele experimentului lor prin teoria „angajamentului". în final, au propus o altă explicaţie: „efectul piciorul-în-uşă" s-ar datora schimbării autopercepţiei subiecţilor. După îndeplinirea primei solicitări, persoanele îşi autoatribuie calitatea de a fi capabile să-i ajute pe alţii şi, ca atare, răspund pozitiv şi celei de-a doua solicitări, care presupune un cost sporit. 2)Tehnica „Uşa-în-faţă" constă în solicitarea iniţială a unei acţiuni cu cost mare, pentru ca în final să se accepte cererea pentru o acţiune cu cost moderat, avut în vedere de la început. Primul studiu despre această tehnică, diametral opusă tehnicii de manip*lare prezentată anterior, a fost publicat de Robert B. Cialdini et al. (1975). Cum se procedează? Se cere subiecţilor să efectueze o acţiune care are un cost foarte mare. Aceştia refuză. Apoi se solicită acţiuni cu cost din ce în ce mai mic, până se ajunge la acceptarea acţiunii vizate de la început. Este vorba despre un proces de negociere, în care intervine „norma reciprocităţii". în acord cu această normă, dacă ţi se face o concesie, te simţi obligat ca, la rândul tău, să faci şi tu celuilalt o concesie. 3)Tehnica „Mingea la joasă înălţime" (sau tehnica „amorsării") constă în revelarea costurilor reale ale acţiunilor după ce persoanele au luat decizia să realizeze respectivele acţiuni. Robert B. Cialdini et al. (1978) au proiectat următorul experiment: au cerut unor studenţi de la Universitatea din Arizona să participe la un experiment psihologic, anunţându-i că experimentul nu le solicită un efort deosebit. După ce au obţinut consimţământul studenţilor, li s-a spus că experimentul urma să aibă loc la ora 7 a.m. (ceea ce însemna un efort din partea studenţilor să ajungă la timp; dimineaţa somnul este dulce!). Aproximativ 56 la sută dintre studenţii care se angajaseră să participe la experiment s-au ţinut de cuvânt (comparativ cu circa 31 la sută dintre studenţii care au acceptat să participe la experiment în condiţiile în care li s-a comunicat de la început costul real al acţiunii, faptul că experimentul va avea loc dis-de-dimineaţă). Se pare că oamenii se conduc după dictonul „Unde a mers suta, meargă şi mia". Deşi foarte eficientă, tehnica „mingea la joasă înălţime" este discutabilă sub raportul moralităţii. Ea este frecvent utilizată nu numai în relaţia dintre vânzător şi cumpărător, dar şi în relaţiile de curtare sau familiale. NU SUNT responsabil pentru modul in care folositi tehnicile respective, vi le-am comunicat pentru a va ajuta sa va feriti de ele cand cineva incearca sa le aplice pe voi... -------------------- "De cand e p*zda unei femei mai importanta ca p*la ta?" David X
|
|
|
Jun 20 2008, 13:45
Trimis la
|
|
![]() Talkative Guy ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 131 Inregistrat pe: 9-June 08 Membrul Nr.: 6.303 |
Manip*lare:
Tehnici de persuasiune Sunt lucruri pe care le spui ca sa-i convingi pe altii de ideile tale... unele le poti folosi in viata de zi cu zi, altele la locul de munca, si cu totul altele cand incerci sa convingi un profesor ca meriti o nota mai mare la examen... dar exista unele care sunt alcatuite din idei si fraze bine formulate, care actioneaza de cele mai multe ori intr-un mod irational asupra subiectului-tinta si cu care ai sanse mult mai mari de reusita. Acestea sunt tehnicile de persuasiune, pe care e bine sa le cunosti, indiferent de ce parte a baricadei te gasesti - fie ca tu vrei sa convingi pe cineva, fie ca cineva incearca sa te convinga pe tine. Succesul aplicarii unei strategii depinde de situatie, unele functionand mai bine decat altele pe un anumit scenariu; dar totul depinde im cea mai mare masura de modul cat mai discret in care le folosesti. Una dintre cele mai simple tehnici este cea a distorsiunii temporale. Cateodata cel mai bun mod de a influenta persoana-tinta este ca sa te comporti ca si cum ceea ce vrei tu sa obtii de la aceasta, s-a si intamplat. Este foarte util ca sa te referi la o decizie pe care respectivul incearca sa o ia, ca si cum ar fi deja facuta; vorbeste-i ca si cum ti-ar fi acceptat deja propunerea, si ca i-ar fi facut chiar si placere. De asemeni, asocierea de imagini placute cu folosirea timpului trecut face ca propunerea sa fie irezistibila. Este stiut ca oamenii simt nevoia de a rasplati favorurile care le-au fost oferite. Un favor poate declansa sentimente de indatorire, si ca rezultat, apare la subiect o mare nevoie de a se elibera de povara psihologica a datoriei. Pentru a realiza aceasta eliberare, oamenii devin mai doritori sa intoarca favorul, chiar unul mai mare decat cel pe care l-a primit. Principiul reciprocitatii consta in nevoia de a rasplati un favor, fie el cerut sau nu, imediat dupa acceptarea acestuia. Aceasta caracteristica umana transcede orice diferente culturale sau rasiale, indiferent si de natura respectivului favor (care poate fi orice, de la un simplu zambet pana la munca fizica sau mici atentii). Acest principiu este usor de folosit: ofera ceva, si asteapta-te (sau da o idee despre cum) sa fii rasplatit. O alta modalitate eficienta de folosire a acestui principiu este metoda "usii-n nas". Aceasta este mai puternica decat simpla oferire a unui dar si asteptarea unui alt dar in schimb; este in acelasi timp si mult mai subtila! Aceasta este o metoda in doi timpi. Un mod de a creste sansele pentru a se obtine o favoare, este sa ceri mai intai o alta favoare, de aceeasi natura ca si cea la care dorim sa ajungem, dar mult mai mare decat aceasta. In mod sigur, aceasta prima cerinta va fi refuzata, din cauza ca este mult prea mare. Dupa acest refuz, cererea va fi micsorata la cea de-a doua, cea reala. Statistic, aceasta din urma are 95% sanse de a fi acordata. Acest lucru se intampla deoarece normele culturale dicteaza ca in schimbul unei concesii, trebuie sa faci o alta concesie. Deoarece reduci prima cerinta la una mai mica, faci o concesie, iar subiectul-tinta va fi indemnat sa faca si el o concesie, si atunci va aproba cea de-a doua cerere. Aceasta metoda functioneaza foarte bine pentru ca normele culturale tind sa depaseasca chiar si logica. Un alt principiu util este cel al angajamentului si concordantei. Oamenii vor face aproape orice incercand sa pastreze ideile care sunt in concordanta cu cele pe care le-au avut anterior. Cand vor lua public o atitudine, toate actiunile ulterioare vor fi in concordanta cu atitudinea manifestata anterior. Comportamentele neconcordante produc tensiuni psihice, pe care individul incearca sa le evite cu orice cost; deci va face orice ca sa se arate solidar cu actiunile sale anterioare. Acest principiu este folosit de metoda "piciorului in prag". Pentru a obtine realizarea unei cereri, este nevoie doar sa lansezi mai inainte o serie de doua-trei alte cereri mai mici, de aceeasi natura cu cea reala. Aceste cereri mai mici sunt atat de putin importante, incat este imposibil sa fie refuzate. Din cauza ca a acceptat aceste cereri mai mici, persoana respectiva este conditionata mental sa accepte si ultima si cea mai mare dintre cerinte. Se realizeaza astfel conditionarea persoanei in a fi in concordanta cu comportamentele sale anterioare. Principiul atribuirii. Oamenii fac frecvent unele lucruri pentru ca ei cred intr-un anumit adevar despre ei insisi. Un atribut intern al felului lor de a fi cauzeaza anumite tipuri de comportament. Daca cineva isi atribuie intern o caracteristica, va face tot ceea ce este specific unui om care are acea caracteristica. Daca seful ii va spune angajatului ca il considera o persoana competenta si care lucreaza mult, angajatul isi va atribui inconstient caracteristica de om care lucreaza mult, si se va comporta ca atare. Iata cum pana si o simpla declaratie poate conduce la surprize! Metoda sarmantului. Spre deosebire de celelalte metode, nu are mai multe etape si nu se bazeaza pe acrobatii verbale. Ea functioneaza pentru ca in mod deschis oferi concesii, manifesti dorinta de a asculta si validezi ideile subiectului-tinta. Acesta are libertatea de a decide; iar tu nu ii ingreunezi gandirea cu un nor de ceturi verbale. Este cea mai etica dintre toate tehnicile de persuasiune discutate anterior, dar in acelasi timp si cea care necesita cel mai mult timp pentru a fi realizata. Oricum, aceste strategii nu sunt infailibile; dar daca se au in vedere si multitudinea de factori care influenteaza o relatie de persuasiune (vezi D. Cristea, "Tratat de psihologie sociala"), atunci aceste tehnici vor acea o forta mult mai mare, si o garantie sporita de succes. Un subiect de meditatie pentru incheiere - moralitatea folosirii acestor tehnici de persuasiune (nu cumva acestea atenteaza la liberul arbitru al persoanei sau noi doar o "ajutam" sa ia o decizie, care, din "intamplare" coincide cu nevoile noastre?) Materialul are rol informativ. -------------------- Nimic nu ma distruge, sunt ca soarele. Rasar si luminez totul!
|
|
|
|
Jun 20 2008, 23:05
Trimis la
|
|
ok..deci mesaje subliminale= manip*larea de care nu-ti dai seama..that sucks
|
|
|
|
Jun 21 2008, 12:11
Trimis la
|
|
|
Sniffin' the Field ![]() ![]() Grup: Membri Postari: 86 Inregistrat pe: 20-January 08 De la: Piatra Neamt sau Bucuresti Membrul Nr.: 5.372 |
manip*larea asta este o chestie foarte interesanta...am citit ceva despre ea...un tip daduse un link pe acest site...dar daca vreti sa aprofundati cautati pe google arta manip*larii si o sa gasiti acolo material interesant
|
|
|
|
Jun 21 2008, 12:19
Trimis la
|
|
CITAT(sascha @ Jun 21 2008, 07:05) [snapback]27015[/snapback] ok..deci mesaje subliminale= manip*larea de care nu-ti dai seama..that sucks ideea generala e ca bonux iti schimba viata de cuplu in bine si iti mareste apetitul sexual "pofta de primavara" daca recitesti textul si te uiti la reclama atenta iti dai seama -------------------- These Words That I Write Keep Me From Total Madness
|
|
|
|
Jun 21 2008, 22:57
Trimis la
|
|
sascha...crede-ma ca manip*larea se foloseste si in seductie...dar de dragul celor care vor sa te combine cand ne adunam in Sibiu nu am sa-ti zic ce si cum
-------------------- "De cand e p*zda unei femei mai importanta ca p*la ta?" David X
|
|
|
Jun 22 2008, 15:42
Trimis la
|
|
esti penibil ca de obicei..nimic nou sub soare
intrebasem de mesajele subliminale si nu de manip*lare...aia stiu si eu ca se aplica in seductie -------------------- I might like u better if we slept together ;)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Versiunea Lo-Fi | Astazi este: 7th February 2012 - 18:42 |